Reset & Release

Body and Mind healing Centrum

Vanessa

Mijn naam is Vanessa van der Pol, geboren in 1976 in Den Haag en moeder van een tweeling van 9 jaar.

Vanessa

Mijn naam is Vanessa van der Pol, geboren in 1976 in Den Haag en moeder van een tweeling van 9 jaar.

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in de Zorg en heb ik diploma’s/certificaten behaald in/voor; SociaalPedagogischeHulpverleenster, GehandicaptenZorg Niveau 4 persoonlijk begeleidster, Access Consciousness Bars-facilitator, verschillende Access Consciousness Bodyprocessen, Yoga-Pilates-instructrice,  Body&Mind-instructrice, Ontspanningsmasseuse, Raindrop-masseuse, KangenWater-distributeur, YoungLiving Essentiële oliën consultant.

Lange tijd vond ik het leven maar een gedoe, en helemaal niet leuk. Een kwestie van overleven in plaats van leven. Vaak was het zo druk in mijn hoofd en donker dat ik regelmatig eraan dacht hoe het zou zijn als de stekker even uit het stopcontact zou worden getrokken en de computer uit zou zijn, hoe rustig zou dat zijn. 
Nadat ik verschillende keren tussen mijn ouders en met mijn ouders was verhuisd en mijn vader de plek vond waar hij nu nog steeds woont leerde ik een meisje kennen en vandaag ken ik haar nog steeds en met haar ben ik op een nog steeds durende ontdekkingsreis gegaan naar onszelf.
In haar ogen zag ik wat altijd diep in mij gefluisterd had: 

Dit is niet alles, er is nog zoveel meer mogelijk! Een vonk, diep van binnen : Jij kunt veel meer dan jij ooit voor mogelijk kunt houden. En deze vonk zorgde ervoor dat we ervoor bleven gaan en niet opgaven ook al zag de wereld er soms zo troosteloos en moeilijk uit. Als faalangst(lees: ultieme zelfcensuur/zelfbeknotting)leek te winnen en het allemaal geen zin leek te hebben dan hield deze vonk ons en wij elkaar op de been. De drive…er is meer mogelijk..het moet! Wij bleven elkaar steunen en uitdagen tot andere mogelijkheden, nog voordat wij wisten dat het zo heette.. Vriendjes en vriendinnetjes kwamen en gingen en Wij bleven..

Vaak had ik langere tijd een vriend of vriendin waar ik dan intensief mee omging en ineens waren deze mensen ook weer uit mijn leven verdwenen. Een vriend omschreef het ooit als : Je lijkt wel een discipel met een volgeling. Een bijdrage leveren aan het leven van deze persoon..de weg verhelderen en dan was het weer tijd om te gaan.

Mijn aanbod:

Lichaamsbewustzijn

Access Bars

Yoga lessen

Massage en Bodyprocessen


Mijn Pad

Eerst heb ik trajecten gevolgd binnen de Reguliere Zorg, en kreeg ik heel veel verschillende labels opgeplakt met ingewikkelde namen en oneindige beperkingen. ADHD en sociale stoornis..als de meest simpele daarvan en praten, uren praten in cirkels. Ik ervoer mezelf als een wandelend vat vol problemen waar ik schijnbaar mee moest leren leven.

Access Consciousness
Op een ochtend tijdens een bars-sessie, ging mijn wereld echt aan. Wat een ervaring..wat een rust en ruimte tegelijk, zoveel wat ineens veranderde van ingewikkeld naar een geen lading meer. Daar kwam Access zo mijn wereld in gerold en  we zijn samen op pad gegaan. De reis tot nu toe was niet altijd leuk en gemakkelijk soms zelfs heel ongemakkelijk en tegelijkertijd ook zo bevrijdend, zo ruimte scheppend, zo vol keuzes en mogelijkheden. 

Het leek wel een stem uit de hemel, het is tijd om op eigen benen te gaan staan.. Ik besloot te gaan scheiden, heb mijn huis verkocht, heb mijn vaste baan in de gehandicaptenzorg opgezegd, soms met mijn mobiele telefoon als baken en de vonk van binnen en ben ik steeds meer gaan kiezen wat werkt voor mij, waar ik blij van word.

Dat is Access Consciousness voor mij, creëren van een leven wat werkt voor jou en je daar de tools/gereedschappen ook voor geeft. Het leven in de vraag, jezelf verschillende vragen kunnen stellen op verschillende momenten in je leven. Zoals: wat is er juist aan mij wat ik niet begrijp? Wat is er allemaal nog meer mogelijk? En regelmatig vergeet ik nog vragen te stellen en kies ik om conclusies te trekken en als mij dan het stellen van een vraag weer invalt als optie/mogelijkheid brengt het altijd rust en ruimte. Liefdevol zijn voor jezelf.

Bars-Facilitator geworden, massage-opleidingen gevolgd, verdiepingstrajecten zoals Foundation, Right Voice For You, Consciousness Spaces en aparte bodyprocesclasses.. gevolgd. Ik leerde Tamara kennen en samen groeien we elke dag naar een hoger bewustzijn nivo. We kunnen ieder vanuit ons eigen talent een bijdrage zijn en toen Tamara Mijn vroeg bij te dragen aan haar praktijk voelde ik dat ik meer mocht gaan erkennen wat ik kan en waar ik blij van wordt.

Lichaamsbewustzijn
Ik besloot Bodybalance-instructrice te worden om mijn faalangst recht in de ogen aan te kunnen kijken, te bedanken en met pensioen te sturen. Ik heb ontdekt wat een vreugde lichaamsbewustzijn mij geeft en hoe ik hiermee een uitnodiging kan zijn voor anderen om anders te kiezen voor hun lijf, met hun lijf. d.m.v. Yoga, Pilates en Tai Chi en Body&Mind-lessen.

Hoe wil jouw lijf bewegen en wat is er allemaal nog meer mogelijk met je lichaam wat jij nog nooit voor mogelijk hebt gehouden? Essentiële oliën zijn erbij gekomen en geven vanuit hun puurheid weer een andere dimensie aan mogelijkheden om gemak en vreugde te hebben/ervaren met je lichaam.

En de vonk blijft groeien, het weten wordt groter, de ruimte om te zijn groeit, iedere dag word ik meer mijzelf en meer wakker, meer bewust. En is dit altijd leuk en gemakkelijk?? NEE!
Het is wel steeds meer met gemak, vreugde en glorie en daar wil ik jou ook mee laten kennismaken. Dat ook jij een leven kunt creëren wat werkt voor jou en waar jij blij van wordt.. d.m.v. lichaamsbewustzijn, massages, Bars en Bodyprocessen en de oliën. 

Wat is er allemaal nog meer mogelijk? En hoe wordt het nog beter dan dit?

Nieuwsgierig? Kom langs, stuur een mail,  of plan gewoon een afspraak in voor één van de behandelingen en we zullen elkaar ontmoeten.

.